marți, 24 februarie 2009

cum ma vad eu?......


cum ma vad peste doi ani?...ma vad casatorita...si gandind la un copil... ma vad alaturi de persoana pe care o iubesc acum....ma vad cu putin timp liber pentru mine(ca vreau sa dedic LUI, carierei si prietenilor majoritatea).

cum ma vad peste doi ani?...ma vad linistita si mai calma decat acum...ma vad iubita si iubind...ma vad traind viata fara regrete...ma vad jucand un joc al vietii cu zambetul pe buze si cu optimism (fara sa ma gandesc ca-l pot pierde)

cum ma vad peste doi ani?...nu ma vad intr-o tara schimbata, nu ma vad intr-o economie prospera, nu ma vad intr-un oras mai dezvoltat din orice punct de vedere privesc- poate peste 10? sa fie mai bine?

cum ma vad peste 10 ani?...ma vad putin plictisita ascultand aceleasi discutii despre calitatea vietii, citind aceleasi statistici "perfecte" despre o Romanie inca la pat, bolnava...dar ma vad peste 10 ani privind un trecut incarcat cu amintiri de suflet si privind un viitor cu mai multi sori, mai multe luni, mai multe stele, aceleasi zodii, aceeasi iubire-dap...asa ma vad -e dreptul meu- e lumea mea...

ne vedem peste 10 ani draga lume de azi?.....

Un comentariu:

  1. Ceata. Umezeala. Ma zbat. Fug printr-un labirint marginit de clipe si calc pe visuri si sperante. Ma urmareste timpul, iar eu gonesc speriata, uitandu-ma din cand in cand in spate. Ma opresc pentru un moment, crezand ca mi-a pierdut urma. . Ma insel, pentru ca e chiar in dreapta mea. Tip, dar in zadar, caci glasul meu piere dinainte sa ia contact cu lumea.
    Tresar, iar lacrimile imi curg siroaie pe fata, formand parca un sirag de perle. A fost doar un vis. M-am dat jos din pat cu spaima, uitandu-ma de cateva ori in stanga si in dreapta. Nu eram decat eu. Ce visasem de fapt? Cine ma urmarea? Era doar inofensivul timp, care pe mine ma ingrozise. Ma ingrozea intotdeuna gandul la ziua ce va veni, la ce va urma.
    Sunt poate infantila, dar mi-e frica de viitor. Mi-e frica sa cred ca o sa ma maturizez, ca o sa cresc, ca o sa am o familie la un moment dat, o familie ce nu mai presupune mama si tata. Mi-e frica de faptul ca noi trecem de fapt prin timp, iar el sta pe loc.
    Mi-e frica de trecerea timpului, dar sunt constiienta ca e inevitabila. Stiu ca exista un maine si ca e de neoprit. Stiu ca nimeni nu-mi poate fura clipa aceasta si mai stiu ca nu se va repeta niciodata. Stiu ca zilele trec si vin. Stiu si ca de multe ori traim mai mult in ieri si in maine decat in astazi. Ne amintim de trecut si ne planificam viitorul, dar uitam ca totul depinde doar de prezent.
    Prezentul e sigur, si trecutul la fel. Viitorul este, insa, o notiune vaga. S-ar putea sa nu mai existe pentru tine ca fiinta, sau s-ar putea sa-ti rezerve lucruri neasteptate. Viitorul e o cutie cu surprize, uneori se intampla exact ceea ce vrei, alteori exact ceea ce nu te-ai fi gandit niciodata ca vrei.
    Cum ma vad eu in viitor? O persoana adulta de la exterior, dar la fel de copilaroasa in interior. o persoana care stie sa aprecieze viata si darurile oferite de aceasta. O persoana care stie sa iubeasca cu pasiune si sa se lase iubita, mangaiata de fiecare raza de soare sau chiar de picaturile de ploaie.
    Peste un an sau doi voi fi in acelasi loc si ma voi ocupa cu aceleasi activitati de adolescenta.
    Peste zece ani, insa, se poate schimba totul. Existenta poate ca va fi mai colorata sau poate se va transforma totul intr-un gri monoton. Ma indoiesc ca vor disparea rasetele, zambetul de dimineata ce vine odata cu rasaritul, trairile la fel de complexe provocate de rasuflarea grea a vantului si atitudinea visatoare. Poate ca voi fi cu picioarele pe pamant, poate ca voi petrece mai mult timp in realitate si nu ma voi mai adanci intr-o alta lume, creata de imaginatie. Poate ca voi fi mai responsabila, mai constiincioasa si voi da mai multa atentie lucrurilor seriose. Poate ca voi pleca din tara si voi fi ambasadoare in S.U.A.
    Totul este incert, exista doar probabilitati, nu si siguranta. Doar ca ceea ce iti propui sa faci, in general se indeplineste.
    Imi propun sa fiu in primul rand o persoana mai buna, care face lucrurile cu mai multa bagare de seama, o persoana care nu isi pierde noptile citind carti de dragoste, o persoana care e preocupata de cariera sa.

    RăspundețiȘtergere